چرندگو

چرندگو

چرندگو

چرندگو

۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

ثعلب

چهارشنبه, ۹ خرداد ۱۳۹۷، ۰۵:۱۰ ق.ظ

ثعلب

خواص ثعلب ,فواید ثعلب,خاصیت ثعلب,خواص ثعلب درمانی,خواص ثعلب برای پوست,خواص ثعلب برای مو,خواص ثعلب برای جوانی,خواص ثعلب برای بارداری,خواص خوردن ثعلب

همه چیز درباره گیاه ثعلب

ثعلب

ثعلب گیاهی با نام علمی Orchis mascula است و نام‌های دیگر آن: خصیه الثعلب، سعلب، شاطریون، سحلب، ثعلب مصری، ارکیده، ارکید، سه‌برگ، سالپ، ونیله، تولکی، کوکره، لومیری، اورکیس ماسکولا، سورقطون، کوکهری و گل دختر ملکه آفتاب می‌باشد.ثعلب‌ گیاهی‌ است‌ پایا و چندساله‌ و دارای‌ گلهای‌ خوشه‌ای‌ و برگهای‌ پهن‌،برگهای‌ تحتانیش‌ به‌ نوک‌ باریک‌ و تیزی‌ منتهی‌ می‌شوند و برگهای‌ فوقانیش‌ معمولاًدارای‌ لکه‌هایی‌ به‌ رنگ‌ قهوه‌ای‌ است‌. گلهایش‌ صورتی‌ یا سفید با خطوط‌ و نقاط‌بنفش‌ یا ارغوانی‌ است‌. رنگ‌ پوسته‌ غدد زیرزمینی‌ صورتی‌ و داخل‌ آن‌ سفید است‌. طعم‌ آن‌ کمی‌ شیرین‌، لزج‌ و کمی‌ تند است‌. معمولاً محل رویش این گیاه داخل باغها و بیشه هاست و زمان گل دهی آن از اواخر فروردین تا اواخر خرداد است. این گیاه پیازی دارد که پیاز آن مورد استفاده است.

 همه چیز درباره گیاه ثعلب

ثعلب چیست

این گیاه با گلهای آبی واژگون است. از پیازاین گیاه بعد از خشک و پودر کردن برای بستنی سازی استفاده می شود زیرا این گیاه دارای مواد نشاسته ای می باشد. معمولاً غده‌ این گیاه در اوایل‌ تابستان‌ می‌رسد.ثعلب‌ دارای‌ ئیدرات‌ کربن‌، قند، مقداری‌ موسیلاژ شبیه‌ باسورین‌، آمیدون‌ تغییرشکل‌ یافته‌، مواد پروتئیدی‌، و در آردی‌ که‌ از فکول‌ غده‌ به‌نام‌ ثعلب‌ بدست‌ می‌آیدمقدار زیادی‌ مواد لعابی‌ (موسیلاژ) و ماده‌ای‌ شبیه‌ صمغ‌ غربی‌ و نشاسته‌ و مواد رنگی‌ و مقدار کمی‌ املاح‌ معدنی‌ و مقدار جزئی‌ اسانس‌ است‌ که‌ پس‌ از خشک‌شدن‌ گیاه‌ به‌صورت‌ کومارین‌ درمی‌آید.

خواص ثعلب

۱. طبع آن گرم و مرطوب است. ۲. مقوی نیروی جنسی می‌باشد. ۳. در گذشته جهت تقویت کودکان همراه شیر به آن‌ها می‌دادند. ۴. جهت درمان رعشه (تشنج‌های کزازی) از این گیاه به صورت دمکرده می‌توان استفاده کرد. ۵. برای درمان سرماخوردگی و اخلاط خونی به صورت دمکرده استفاده شود. ۶. جهت درمان ورم کلیه و مثانه از دمکرده این گیاه می‌توان استفاده کرد. ۷. جهت جلوگیری از ریزش مو و تقویت موی سر این گیاه را با روغن زیتون و گل سرخ مخلوط نموده به پوست سر بمالند. ۸. برای رفع ورم حاد روده در رابطه با بیماری حصبه ۲ گرم این گیاه را در ۱۵۰ سی‌سی آب جوشانده بنوشند. ۹. جهت کم‌خونی از دمکرده این گیاه می‌توان استفاده کرد. ۱۰. برای جلوگیری از انزال زودرس از این گیاه استفاده کنند. ۱۱. افرادی که لاغر هستند از این گیاه استفاده کنند مخصوصاً در تابستان عصرانه با بستنی میل کنند. ۱۲. در گذشته جهت تقویت کودکان همراه شیر به آن‌ها می‌دادند. ۱۳. جهت ناراحتی‌های معده از دمکرده این گیاه می‌توان استفاده کرد. ۱۴. مقدار دمکرده این گیاه ۱۸ گرم در ۱۰۰۰ سی‌سی آب می‌باشد. ۱۵. تقویت کننده اعصاب می‌باشد. ۱۶. جهت درمان فلج و لقوه از این گیاه می‌توان استفاده کرد. ۱۷. از پودر این گیاه و گل پنیرک می‌توان مانند ژل جهت موی سر استفاده کرد. بدین صورت که ۵۰ گرم این گیاه را با کمی روغن نارگیل و ۲۰ گرم گل پنیرک در یک لیتر آب جوشانده سپس صاف نموده می‌گذاریم سرد شود این ژل برای مو مفید است. ۱۸. یک ژل دیگر جهت تقویت مو: ابتدا ۵۰ گرم سبوس برنج را در یک لیتر عرق گزنه جوشانده سپس صاف نموده آن گاه مجدداً ۵۰ گرم پودر این گیاه به محلول اضافه کرده و جوشانده صاف نموده می‌گذاریم سرد شود از این ژل جهت آرایش و تقویت مو می‌توان استفاده کرد.

مضرات ثعلب

1. مصرف زیاد این گیاه باعث سقط جنین می‌گردد. 2. کسانی‌که بیماری وریکوسل دارند کمتر مصرف کنند. 3. مصرف زیاد این گیاه تارهای صوتی را از کار می‌اندازد. زیاده‌روی در مصرف این گیاه برای دهانه معده و برای گرم مزاجان مضر است، خوردن زیاد آن سبب ضعف دستگاه گوارش و دستگاه عصبی می‌شود. مصرف زیاد این گیاه باعث سقط جنین می‌گردد. کسانی‌که بیماری وریکوسل دارند باید کمتر مصرف کنند. مصرف زیاد این گیاه تارهای صوتی را از کار می‌اندازد.

طرز تهیه آرد ثعلب

برای تهیه آرد این گیاه کافی است پیاز گیاه ثعلب را شسته، در آب جوش بخیسانید تا کمی ورم کند. سپس آن را خشک کرده و آسیاب نمایید. این آرد دارای یک ماده چند-قندی نشاسته‌ مانند به نام باسورین است. معمولا از آرد این گیاه در کارخانجات تهیه و تولید غذا و داروسازی استفاده می‌شود. در ایران نیز از این گیاه در تهیه انواع شیرینی و بستنی استفاده می‌شود. در ترکیه اما از آرد این گیاه برای تهیه یک نوشیدنی به نام ثعلب یا “Salep” استفاده می‌شود که قبل از همه‌گیر شدن چای و قهوه در سرتاسردنیا، در کشورهای دیگری از جمله آلمان و انگلستان نیز مصرف می‌شده است.

ثعلب در بستنی

یکی از مهمترین فواید بستنی تامین ویتامین های ضروری بدن است . همچنین مصرف بستنی پروتئین بدن را فراهم میکند و انرژی را افزایش می دهد. بستنی حاوی مواد لبنی و لبنیات است و کلسیم بدن را تامین میکند . همچنین از پوکی استخوان جلوگیری میکند . سعی کنید به کودکان بستنی دهید . مخصوصا کودکانی که زیاد شیر و ماست نمیخورند . بستنی باعث چاقی می شود . افراد چاق سعی کنند کمتر بخورند. سعلب در تهیه بستنی یک جایگزین است.

ثعلب برای مو

ابتدا ۵۰ گرم سبوس برنج را در یک لیتر عرق گزنه جوشانده سپس صاف نموده آن گاه مجدداً ۵۰ گرم پودر این گیاه به محلول اضافه کرده و جوشانده صاف نموده می‌گذاریم سرد شود. از این ژل جهت آرایش و تقویت مو می‌توان استفاده کرد.

بیشتر بخوانید : شیرخشت برای نوزاد ♥ گل گاوزبان و فشار خون ♥ شکرتیغال برای کودکان 

  • کامبیز کرمی

سرطان لثه

جمعه, ۴ خرداد ۱۳۹۷، ۰۴:۲۷ ق.ظ

سرطان لثه

سرطان لثه ،سرطان لثه چگونه است،سرطان لثه دندان،سرطان لثه درمان،عکس سرطان لثه،علائم سرطان لثه چیست،نشانه سرطان لثه،اعراض سرطان لثه،عوارض سرطان لثه،سرطان لثه و دندان،عکسهای سرطان لثه،تصاویر سرطان لثه،عکس از سرطان لثه،نشانه های سرطان لثه،نشانه های سرطان لثه،علائم سرطان لثه

سرطان لثه

سرطان لثه یکی از انواع کشنده سرطان است که در گروه سرطان‌های سر و گردن قرار دارد و ممکن است در هر یک از بخش‌های حفره‌ دهانی به وجود بیاید. بیشتر سرطان‌های دهانی از ناحیه زبان و کف دهان آغاز می‌شود. معمولا سرطان دهان از طریق دستگاه لنفاوی منتشر می‌شود. سلول‌های سرطانی که وارد دستگاه لنفاوی می‌شوند توسط مایعی شفاف و رقیق که لنف نامیده می‌شود به سایر نقاط منتقل می‌شود البته در بیشتر موارد سلول‌های سرطانی ابتدا در غدد لنفاوی نزدیک به گردن ظاهر می‌شوند.

سرطان لثه

سرطان لثه را باید یکی از سرطان های شایع قلمداد کرد. سرطان دهان به رشد غیرقابل کنترل سلول ها در ناحیه لب، زبان، کام نرم و سخت، حلق و به طور کلی حفره دهان گفته می شود که در صورت تشخیص درست و به موقع قابل درمان است. با توجه به آمار انجمن سرطان آمریکا، سرطان دهان در آقایان بیش دو برابر شایع تر از زنان است. بیشتر مبتلایان به سرطان دهان بیشتر از ۵۰ سال سن دارند. اما امکان مبتلا شدن به بیماری در هر سنی وجود خواهد داشت.

آمار سرطان لثه

طبق بررسی‌های انجام شده در سراسر جهان، در حال حاضر سرطان دهان جزء شایع‌ترین سرطان‌ها طبقه‌بندی می‌شود و تقریباً ۵ درصد کل سرطان‌های بدن را شامل می‌شود خود یکی از عوامل شایع در مرگ و میر است. سرطان‌هایی که در ناحیه لب، زبان، لثه و یا مخاط دهان ایجاد می‌شوند در این دسته قرار می‌گیرند. اما بروز این نوع سرطان بیشتر در افراد بالای ۴۰ سال دیده می‌شود با توجه به این که احتمال بروز آن نیز به بالا رفتن سن افزایش می‌یابد. دکتر اکبر فاضل دندان‌پزشک گفت: سرطان دهان در ابتدا ممکن است برای خود دهان باشد و یا به صورت ثانویه بوده و منشأ دیگری داشته باشد و در دهان خودش را نشان می‌دهد. در هر صورت دهان نشان دنده بسیاری از بیماری‌های صعب‌العلاج و سرطان‌های دیگر است که اگر دندان پزشک به موقع متوجه آن شود برای بیمار بسیار کمک کننده خواهد بود.

عوامل سرطان لثه

سیگار: سیگار، قلیان، پیپ و به طور کلی دود حاصل از تنباکو مهمترین عامل بروز سرطان لثه و به طور کلی سرطان دهان است. مطالعات محققان انجمن سرطان آمریکا نشان می دهد احتمال ابتلا به سرطان دهان در سیگاری ها ۶ برابر افراد غیر سیگاری است. نوشیدنی های الکلی: نوشیدنی های الکلی هم احتمال ابتلا به سرطان دهان را ۶ برابر افزایش می دهند. سابقه خانوادگی: سابقه خانوادگی سرطان، احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهد. قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید.

سرطان لثه چیست

سرطان دهان ممکن است در بافت‌های نرم دهان مثل زبان و گونه‌ها، لثه‌ها و نقاط پوشاننده سقف یا کف دهان باشد و یا ممکن است در بافت‌های سخت دهان باشد که در این صورت استخوان‌ها را در بر می‌گیرد. حتی احتمال دارد هم بافت‌های نرم و هم بافت‌های سخت دهان را درگیر کند. فاضل تصریح کرد: سرطان دهان ممکن است گاهی به صورت پیش سرطان خودش را نشان بدهد. مثل ضایعاتی که به صورت پلاک‌هایی به رنگ سفید یا قرمز هستند. در مواقعی امکان دارد در ابتدا به صورت سفید رنگ دیده شود و پس از مدتی به زخم‌ تبدیل شود هک این زخم‌های ایجاد شده در دهان باقی بماند و چه بسا که در بسیاری از مواقع بهبود نخواهند یافت که در این صورت این زخم‌های ایجاد شده مشکوک تلقی شده و حتما باید توسط متخصص بیماری‌های دهان تحت کنترل قرار بگیرد.

تشخیص سرطان لثه

تشخیص علائم سرطان دهان دشوار است، علل خصوص اگر در گلو بروز کند. گاهی مواقع پزشکان نیز متوجه نشانه های مهم سرطان دهان نمی شوند. به عنوان مثال مایکل داگلاس چندین بار برای شکایت از درد در گلو و گوش به پزشک مراجعه کرد اما چون سرطان در پشت گلوی او قرار داشت، پزشکان نیز نتوانستند سرطان او را در مراحل اولیه تشخیص بدهند. علامت اصلی سرطان دهان که شما باید همواره مراقب آن باشید لکه های قرمز و یا سفید رنگ و یا زخم هایی در دهان هستند که برای مدتی بیش از سه هفته مداوا نمی شوند. علائم دیگر سرطان دهان عبارتند از توده های غیر معمول در هر بخشی از سر و یا گردن.

سرطان لثه کشنده است

سرطان دهان ششمین سرطان شایع‌ مردان در چهارمین سرطان شایع در میان خانم‌ها است. با توجه به این که این نوع سرطان بیشتر مردان را درگیر می‌کند. اما با توجه به افزایش استعمال دخانیات در میان زنان ممکن است این نسبت تغییر یابد. اما با توجه به این که علائم اولیه هشدار دهنده این بیماری به راحتی قابل مشاهده و حتی لمس می‌باشد به راحتی قابل تشخیص خواهد بود. اما در صورت احساس وجود هرگونه زخم یا تورم در دهان، ماندگاری توده گردنی بیش از ۲ هفته حتما باید به پزشک متخصص مراجعه شود. هرچند در اغلب موارد این علائم هشدار دهنده سرطان نیستند اما مراجعه به موقع به پزشک می‌تواند در جهت جلوگیری از پیشرفت بیماری اثر قابل توجهی داشته باشد.اما غیر از موارد ذکر شده علائم دیگری هم برای پی بردن بر ابتلا به این بیماری مهلک وجود دارد که از جمله آن می‌توان به احساس درد و خونریزی در ناحیه دهان، مشاهده قسمت‌های سفید یا قرمز رنگ بر روی لثه، لوزه یا مخاط دهان گلو درد و احساس گرفتگی آن، کاهش وزن ناگهانی، ورم کردن غدد لنفاوی بدن اشاره کرد.

بیشتر بخوانید : ورم لثهآفت دهانآبسه دنداندندان دردالتهاب لثه ♥ تغییر رنگ لثه ♥ خشکی دهان ♥ بوی بد دهان ♥ برفک دهان ♥ جرم دندان ♥ سیاهی دندان ♥ سفیدی دندان

  • کامبیز کرمی